Centrum Nauki o Laktacji im. ANNY OSLISLO

Opinie o kursach

    1. Pracuję na OITN dużo wyniosłam z kursu Problemy w laktacji nowych rzeczy, sposobów karmienia piersią wcześniaka. U mnie na oddziale wcześniaki w ogóle nie są karmione piersią tylko butelką z odciągniętym mlekiem. Przykre. Zamierzam to zmienić. Dziękuję.
    2. Bardzo się cieszę, że mogłam brać udział w kursie Problemy w laktacji. Z pewnością będę polecać!
    3. Fajna atmosfera, dużo wiadomości, warsztatów. Super!
    4. Kurs  Problemy w laktacji doskonale przygotowany pod względem merytorycznym i tematycznym! – to było to czego oczekiwałam od kursu (2017)
    5. Świetnie zorganizowane szkolenie. (2017)
    6. Chylę czoło dla Państwa WIEDZY i zaangażowania jakie wkładają Państwo w nasze kształcenie  2018.
    Kurs Problemy w Laktacji 2017/18
  • Temat opracowany bardzo dobrze, wyczerpujące informacje. Nowe interesujące informacje oraz znane tematy, które możemy utrwalić. Bardzo przydatne szkolenie.
    Kurs KPSOO, Żagań 2-3.10.2017 r. w 105. Kresowy Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ filia Żagań –l
    1. Całość wykładu świetna, sposób przekazu też, ilość informacji duża.
    2. 2.. Wykłady, warsztaty prowadzone w sposób rzeczowy, przystępny dla odbiorcy. Zajęcia prowadzone w sposób dynamiczny, przykuwające uwagę odbiorcy w przyjaznej atmosferze.
    3. 3 Wszystkie  tematy bardzo ciekawe. Przedstawione sprawnie i w ciekawy merytoryczny sposób.
    4. Bardzo ciekawe wykłady, duża wiedza i bardzo dobra komunikacji.
    5. Duże zaangażowanie, empatia, dobry kontakt ze słuchaczami, ciekawa forma przekazu.
    6. Szkolenie bardzo profesjonalne. Super!
    7. 7.Bardzo  dużo ciekawej wiedzy .
    Kurs KPSOO, Zielona Góra 3-4.10.2017 r. Okręgowa Izba Pielęgniarek i Położnych w Zielonej Górze
    1. Jestem bardzo zadowolona. Usłyszałam wiele ciekawych informacji.
    2. Tematy przekazane w dostępny sposób, wyczerpujące, połączone z częścią praktyczną.
    3. Profesjonalizm. Doświadczenie w zawodzie.
    Kurs KPSOO, Sieradz 25-26.04.2017 r
    1. Bardzo wartościowe wykłady, ciekawe. Pragnęłabym aby wysłuchali ich nasi lekarze pediatrzy i ginekolodzy, którzy decydują o tym jakie są standardy w szpitalu.
    2. Bardzo ciekawe szkolenie. Odświeżenie wiadomości oraz nowa wiedza. Dziękuję!
    3. Szkolenie ciekawe!
    4. Wartości merytoryczne oraz sposób przekazu pomógł mi zgłębić i ugruntować temat.
    5. Wyczerpujące informacje, przekazywane w przystępny i ciekawy sposób.
    6. Brak uwag. Wykłady bardzo przejrzyście prowadzone.
    7. Szkolenie na wysokim poziomie, wykładowcy bardzo dobrze przygotowani do zajęć! Dużo wniosły do mojej dotychczasowej wiedzy – bardzo dziękuję.
    8. Wszystkie wykłady na bardzo wysokim poziomie.
    9. Dziękuję za bardzo ciekawy i efektywny kurs.
    Kurs KPSOO, Tarnów 26-27.10.2017 r. Szpital Wojewódzki im. św. Łukasza SP ZOZ w Tarnowie
    1. Bardzo ciekawe wykłady.
    2. Super!
    3. Na szkoleniu  cenna była każda minuta. Osoby prowadzące kurs, Pani mgr Agnieszka Muszyńska i Pani mgr Kinga Osuch dały się poznać nie tylko jako osoby empatyczne, ale również jako osoby  wyróżniające się wysokim poziomem wiedzy w zakresie laktacji. Gratuluję wspaniałych wykładowczyń.
    4. Dziękuję za przekazanie wiedzy w sposób przejrzysty i jasny.
    5. Profesjonalne prowadzone z pasją szkolenie.
    6. Bardzo miła atmosfera, pełen profesjonalizm prowadzących.
    KPSOO 25-26.01.2018 Olsztyn Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy Im. Prof. Dr Stanisława Popowskiego W Olsztynie
  • Panie prowadzące wspaniałe, wykład trwający godzinę mija jak 5 minut. Kurs powinien być obowiązkowy dla wszystkich pracowników ochrony zdrowia, mających styczność z kobietami karmiącymi.
    Bartoszyce 21-22.06.2018 r. Szpital Powiatowy Im Jana Pawła II w Bartoszycach
    1. Dobra organizacja zajęć, przemyślany program, aktualna wiedza, miła atmosfera, kompetentna kadra.
    2. Profesjonalne przygotowanie i przekazanie treści wykładów. Dziękuję za współpracę.
    3.  Szczególnie młode mamy, które mają pierwsze dziecko potrzebują naszej pomocy, mówią, że dużo czytały, ale po porodzie czują się zagubione i niczego nie są pewne. Wiedza zdobyta na wykładach pomoże w uspokojeniu mam i sprawie, że poczują się pewnie w tym, co robią.
    4. Bardzo ciekawe zajęcia: forma dyskusji, warsztaty, porady laktacyjne – konkretne sytuacje.
    KPSOO Słupsk 3-4.10.2018 r. Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Słupsku im. Janusza Korczaka
    1. Wyczerpująco prowadzony wykłady z dużą ilością przykładów z życia
    2. Bardzo ciekawe wykłady
    3. Bardzo ciekawe i łatwe w przyswojeniu wiadomości
    4. 4.Bardzo profesjonalne prowadzenie wykładu i warsztatów. Wspaniała osobowość Pani prowadzącej
    5. Bardzo mi się podobało
    6. Profesjonalne przygotowanie i przekazanie treści wykładów. Dziękuję za współpracę.
    KPSOO Świdnica 8-9.10.2018 r. Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy
    1. Przygotowanie prezentacji oraz wykłady na bardzo wysokim poziomie. Brawo!
    2. Świetne szkolenie.
    3. Więcej takich wykładów.
    KPSOO 11-12.10.2018 Konin Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie
    1. Ciekawe szkolenie
    2. Dobre zajęcia, konkretne, rzeczowe, systematyzujące wiedzę prowadzone ciekawie, dynamicznie. Dużo praktycznej wiedzy.
    3. Świetnie i profesjonalnie  prowadzone szkolenie. Widać, że jesteście Panie pasjonatkami. Przypomniałam sobie i ugruntowałam wiadomości Zdobyłam, też nową wiedzę. Dziękuję.
    KARMIENIE PIERSIĄ- STANDARD W OPIECE OKOŁOPORODOWEJ Puławy 15.03.2018 r. Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Puławach
  • Szkolenie super prowadzone, podchodziłam sceptycznie z uwagi na bycie pielęgniarką nie zajmuję się opieką nad matką karmiącą, a tu ogromne zaskoczenie, bo bardzo obrazowe, ciekawe i zachęcające do karmienia piersią. Bardzo dziękuję.
    Wrocław 24.09.2018 r. Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu
  • Jest to niezbędne uzupełnienie zagadnień dotyczących karmienia dzieci mlekiem matki oraz procesu laktacji poradnictwa laktacyjnego które są nieobecna w kształceniu akademicki i dyplomowym lekarzy (również lekarzy pediatrów).
    z ankiety po kursie Problemy w Laktacji 2013
  • Chciałabym podziękować za kurs, który zakończył się wczoraj. Kiedy Panie dziękowałyście nam za obecność chyba nie miałam odwagi, żeby wypowiedzieć się na forum. Dziękuję przede wszystkim za Pań postawę i zapał, który powodował, że długie godziny na zajęciach były po prostu ogromną przyjemnością. To co Panie robicie dla kobiet i ich rodzin poprzez bezpośrednią pomoc, ale i wysiłek włożony w edukację nas, są po prostu nieocenione.
    Benita Jędral, luty 2013
  • Witam serdecznie, Jestem zaszczycona, że dołączyłam do grona Certyfikowanych Doradców Laktacyjnych. Całemu personelowi i wszystkim trenerom dziękuję z całego serca za przekazaną wiedzę, za wszystko. Pozdrawiam serdecznie,
    Malena Jurkiewicz, czerwiec 2012
  • Bardzo dziękuję za współpracę. Był to najlepiej poprowadzony kurs w mojej zawodowej karierze.
    Magdalena, marzec 2012
  • Jedno z najciekawszych szkoleń w jakich uczestniczyłam. Niezwykle kompetentne i zorganizowane prowadzące.   
    z ankiety o kursie SOO w Gdańsku, 2012
  • Chciałam bardzo podziękować Centrum Nauki o Laktacji za kursy. Uczestniczyłam w kursach: Karmienie piersią w codziennej praktyce, Problemy w laktacji + 25 godzin praktyk, warsztatach organizowanych z wybitną ekspertką w dziedzinie laktacji Panią Barbarą Wilson-Clay. Bardzo cenna jest możliwość spotkania się na kursach ze wspaniałymi konsultantami laktacyjnymi oraz ekspertami z innych dziedzin.
    Katarzyna Płaza-Piekarzewska, Warszawa, CDL 2012
  • Szkolenie ciekawie, dużo wiadomości oraz ćwiczeń praktycznych co dodatkowo podnosi wartość szkolenia.
    z ankiety o kursie SOO w Mielcu, 2011
  • Wyjątkowe prelegentki – ciekawe zagadnienia i sposoby rozwiązań niezwykle przydatne w trakcie pobytu w szpitalu. Godne polecenia wszystkim położnym.
    z ankiety o kursie SOO, Szpital Matki Polki w Łodzi, 2011
    1. Bardzo interesujące szkolenie, ciekawie poprowadzone, wnoszące wiele informacji, które przydadzą mi się w pracy zawodowej.
    2. Wyjaśniłyście Panie mnóstwo zagadnień ułatwiających kontakt „pacjentka-położna” Oby więcej takich szkoleń!
    3. Zajęcia prowadzone w sposób interesujący, pozwoliły na poszerzenie wiedzy w zakresie laktacji. Panie prowadzące sympatyczne, kontaktowe, chętnie odpowiadały na zadawane pytania i przede wszystkim posiadają ogromną wiedzę na temat laktacji!!!
    4.  Szkolenie ciekawe, dużo wiadomości mających zastosowanie w pracy zawodowej. Proponowałabym tego typu szkolenie nie 2 tylko 3 dni. 
    cztery opinie z ankiet o kursie SOO, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Olsztynie Oddział Noworodków, 2012
    1. Szkolenie bardzo profesjonalne. Bardzo dobrze przygotowane wykłady, miła osobowość osób prowadzących szkolenie. Dobry przekaz informacji, dużo ciekawostek.
    2. Wszystkie wykłady są ciekawie prowadzone. Podoba mi się podawanie przykładów z życia, pokazywanie zdjęć z problemami, wykorzystanie zadań w grupach, utrwalanie omówionych zagadnień testami. 
    dwie opinie z ankiet o kursie SOO, Wielospecjalistyczny Szpital Miejski w Bydgoszczy im. dr E. Warmińskiego, 2012
  • W imieniu wszystkich uczestników szkolenia składam serdeczne podziękowania za poświęcony czas, zaangażowanie i wyrozumiałość. Dziękuję za przekazaną cenną wiedzę, którą będziemy się starały wykorzystywać w codziennej pracy.
    Pielęgniarka oddziałowa Barbara Pasińska - Kruk, ODDZIAŁ NEONATOLOGICZNY, SPZOZ - Szpital Bielański im. ks. Jerzego Popiełuszki, Warszawa 09.11.2012r.
    1. Bardzo dobre wszystkie wykłady – dziękuję.
    2. Dużo informacji przekazane w sposób profesjonalny ale i dowcipnie, dobry kontakt z uczestnikami,  angażowanie ich do dyskusji. Atmosfera bardzo miła, życzliwy stosunek do uczestników.
    3. Prezentacje z datą z tego roku są bardzo dobre i czytelne. Dziękujemy za szkolenie.
         4. Szkolenie było bardzo fajne, wyczerpujące i powinno być przeprowadzone dla całego personelu w szpitalu razem z lekarzami.
    4 opinie z ankiet szkolenia SOO, Szpital Kliniczny Dzieciątka Jezus w Warszawie 11-12.12.2012 r.
  • Pragnę serdecznie podziękować za przeprowadzenie wspaniałego kursu w naszym Szpitalu. Wszystkie uczestniczące osoby jednogłośnie stwierdziły, że na spotkaniu cenna była każda minuta. Osoby prowadzące kurs, Pani mgr Agnieszka Muszyńska i Pani mgr Kinga Osuch dały się poznać nie tylko jako osoby empatyczne, ale również jako osoby wyróżniające się wysokim poziomem wiedzy w zakresie laktacji. Jeszcze raz na Państwa ręce składam ogromne podziękowania i gratuluję wspaniałych wykładowców. Chciałabym jeszcze przekazać podziękowania Pani mgr Iwonie Nadratowskiej, za pomoc w organizacji szkolenia oraz za to ,że zawsze mogę na nią liczyć, a także za merytoryczne wsparcie podczas prowadzonych warsztatów. Pozdrawiam serdecznie.
    Dorota Szmyt, pielęgniarka oddziałowa Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Olsztynie
  • Dyrekcja Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu - Zdroju (...) pragnie złożyć serdeczne podziękowanie za zorganizowanie 12-godzinnego kursu "Karmienie piersią - standard w opiece okołoporodowej". Dzięki przeprowadzonemu przez Państwa szkoleniu możliwe jest wprowadzanie najnowszych standardów opieki okołoporodowej w naszym Szpitalu, a co za tym idzie zachowanie wysokiej jakości świadczeń na rzecz naszych Pacjentek. Dziekując za pomoc, życzymy Państwu sukcesów zarówno w sferze zawodowej, jak i w życiu osobistym.
    Grażyna Kuczara, Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego nr 2 w Jastrzębiu Zdroju
  • Pani Moniko, szkolenie w Koninie, a właściwie w Węglewie przeszło do historii. Z mojego punktu widzenia kurs był znakomitym pomysłem, formuła warsztatowo wykładowa sprawdziła się, wykładowcy świetnie poradzili sobie z obszernym programem. Mam nadzieję że będą Nas mile wspominać.
    Jacek Czop, ordynator, Konin
  • Profesjonalny warsztat dydaktyczny, holistyczne podejście do tematu. Bardzo dużo informacji praktycznych + warsztaty dające możliwość przećwiczenia umiejętności. Zaraźliwy entuzjazm i pasja wykładowców. Wartościowe materiały szkoleniowe. Organizacja bardzo dobra – pilnowanie czasu rozpoczęcia wykładów i pilnowanie przerw. Dbałość o ciepłą wodę, przekąski J Dziękuję
    z ankiety po kursie Problemy w Laktacji 2013

Zapisz się na newsletter